Frissített dátum a sorrendmódosításban - július 16.

2024. július 8.

Július 10-ig pótolhatják a felsőoktatásba felvételizők hiányzó dokumentumaikat az E-felvételi felületén, sorrendmódosításra pedig július 16-ig van lehetőségük – írja az univpecs.com.

A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi rendszer „Dokumentumok” menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon elbírálásukat is. Nem kell feltölteni a 2006. január 1-je után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2024. május-júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem), a 2003. január 1-je után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve a 2006. február 1-je után szerzett, hazai oklevelet. Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át - olvasható a tájékoztató írásban.

Mint kiderül, az idei érettségi eredmények folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásba. A határidőig benyújtott dokumentumok és a beérkező közhiteles adatok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart. Az idén külföldön érettségizők vagy felsőfokú oklevelet szerzők számára a dokumentumbenyújtási határidő: 2024. július 16.

A felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi „Sorrendmódosítás” menüpontjában. Azoknak, akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel - a 2024. évi általános eljárásban első ízben alkalmazott új szabályok miatt - a sorrendmódosításra 2024. július 16-ig van lehetőségük.

Az univpecs.com arról is tájékoztat, hogy a 2024 szeptemberében induló képzések ponthatárait július 24-én hirdetik ki, és ezek elsőként a felvi.hu honlapon lesznek elérhetőek. Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták mobilszámukat, már aznap SMS-értesítést is kapnak az eredményről. A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – a ponthatárok kihirdetését követő nyolc napon belül az E-felvételi „Hivatalos iratok” menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

Forrás:

univpecs.com