Angol Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda

Az Angol Hallgatói Szolgáltató Iroda kettős funkciót lát el, fő profilja a PTE ÁOK angol nyelvű orvosi, fogorvosi, biotechnológus, és a GYTK gyógyszerész képzéseire jelentkező külföldi hallgatók felvételi eljárásának teljes körű lebonyolítása a beiratkozásig: a jelentkezők nyilvántartása, a felvételi vizsgák megszervezése és kivitelezése, az Angol Program Bizottság támogatása és a dokumentáció előkészítése a döntéshozatalra. Biztosítja a folyamatos kapcsolattartást a toborzó cégekkel és a külföldi képviselőkkel.

Az iroda dolgozói külföldi érdeklődőknek részletes tájékoztatást nyújtanak a magyarországi orvosképzésről, az angol nyelvű képzésre való jelentkezés és felvétel előfeltételeiről, a felvételi eljárásról, számukra évente 4-5 alkalommal nyílt napot szerveznek.

A karra felvételt nyert hallgatóknak egy 3 hetes előkészítőt szervez a szolgáltató iroda: egy 120 órás biológia, kémia és fizika kurzust. 

A Bjørknes program keretén belül Pécsre érkező norvég hallgatók orientációja.

Az iroda másodlagos funkciója az Angol Programos hallgatók nem tanulmányi-jellegű ügyintézése, többek közt közvetítés az idegenrendészet és a hallgatók között, az előzetes orvosi alkalmassági vizsgálatok megszervezésében közreműködés, hallgatói szekrények kiosztása és menedzselése, tájékoztatás és általános segítségnyújtás, kulturális különbségek enyhítése.

Galéria

...

Angol-német orientációs nap

...

Björknes 1+5 programos norvég hallgatók nyílt napja

...

Orientációs nap - angol és német hallgatóknak

...

McDaniel College előkészítőseinek nyílt napja

Összes fotó