Előzetes tájékoztatás oktatóknak a tanév rendjéről és költségcsökkentésre vonatkozó intézkedésekről

Tisztelt Tantárgyfelelős Asszony! Tisztelt Tantárgyfelelős Úr!

Tisztelt Oktató!

 

Előzetesen tájékoztatjuk, hogy a Gyógyszerésztudományi Kar képzésein (gyógyszerész osztatlan képzés, biotechnológia alapképzés) rektori engedéllyel a szorgalmi időszakra tervezett oktatás 2022. december 9. napjáig tart, a vizsgaidőszak pedig 2022. december 12. - 2023. január 20. napja között kerül megtartásra.

Ahogy arról már Ön is értesülhetett a napokban, a Pécsi Tudományegyetem is számos költségcsökkentési intézkedésről döntött annak érdekében, hogy a megnövekedett energiaárak mellett is hatékonyan el tudja látni a tevékenységét. Az erről született általános döntéseket a 2/2022. számú rektori-kancellári-KK elnöki utasítás tartalmazza. Az utasítás értelmében a karok rektori engedéllyel az abban foglaltaktól eltérhetnek, hogy biztosítani tudják az oktatási, kutatási és egyéb tevékenységük megfelelő ellátását.

A Gyógyszerésztudományi Kar haladéktalanul kérte a rektori engedélyt annak érdekébe, hogy az oktatói, kutatói és hallgató munkához kapcsolódó feladatok ellátásához a stabil és kiszámítható feltételeket fenn tudja tartani. A Kar a rektori engedélyt megkapta, amely alapján a 2022/2023. őszi szemeszterének további időszakára vonatkozó intézkedéseket dékáni utasításban köteles szabályozni. A dékáni utasítás a jövő hét folyamán elérhető lesz a Kar honlapján és levélben is megküldjük.

A Kar elkötelezett az oktatói munka és a hallgatói tanulmányi előrehaladás zavartalan biztosítása mellett, de ugyanakkor kötelezettsége az Egyetem költségcsökkentési célkitűzéseiben való szerepvállalás is. Így kérjük az oktatók és a hallgatók megértését és közreműködését abban, hogy egy ésszerű intézménygazdálkodással sikerüljön az energiahatékony működést hosszabbtávon is biztosítani. Ennek megfelelőn a Kar épületeiben az alábbi elsődleges intézkedések kerülnek bevezetésre:

  • a hőmérséklet a folyosókon 18°C-ra, a termekben és irodákban 20 °C-ra kerül szabályozásra,
  • az épületekben kiegészítő fűtőberendezés (pl. hősugárzó) használata tilos,
  • energiahatékony izzók, valamint mozgásérzékelős lámpák beszerzése,
  • a Kar épületei 18.00 óráig lesznek nyitva.

 

A Kar a további intézkedésekre vonatkozóan a szervezeti egységekkel egyeztetni fog, illetve levélben is küld tájékoztatást.

 

Tisztelettel:

Tanulmányi Csoport