A gyógyszerszcéna minden szereplőjét várja a pécsi gyógyszerészkar májusi Partnernapján

A közforgalmú és kórházi gyógyszerészet, a gyógyszeripar, a gyógyszerkereskedelem, a gyógyszerellátási értéklánc és a biotechnológiai ágazat szereplőit, társegyetemek oktatóit, kutatóit, illetve külföldi partneregyetemek és vállalatok képviselőit is várja a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kara a május 15-i PTE GYTK Partnernapon, melynek a Tudásközpont ad otthont.

A Partnernap célja egy olyan platform létrehozása, ahol az akadémiai szféra, az ipari szektor, a kórházak és a közforgalmú gyógyszertárak képviselői, valamint a szakmai szervezetek és valamennyi kapcsolódó terület szakértői megoszthatják egymással tapasztalataikat, fejlesztési javaslataikat a szakmát, kutatást és a képzést érintő meghatározó kérdésekben.

A pécsi gyógyszerészképző immáron harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, nagy szabású rendezvényére várják a gyógyszerellátási értéklánc és biotechnológia valamennyi szereplőjét, társegyetemi oktatókat-kutatókat, külföldi partneregyetemekés vállalatok képviselőit, jelenlegi és jövőbeli partnereket, a közforgalmú és kórházi gyógyszerészet, gyógyszernagykereskedelem és gyógyszeripar szereplőit is. 

Időpont: 2024. május 15. szerda

Helyszín: Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont Pécs, Universitas u. 2/A.

A rendezvény a Deutsche Telekom-PTE Innovációs Napok 2024 programsorozat keretében valósul meg.

A PTE GYTK Partnernap programja

10:00-11:00 | Regisztráció

11:15-12:00 | A PTE GYTK 2023-2030 stratégiájának bemutatása

Előadók: dr. Fittler András dékán, dr. Rozmer Zsuzsanna oktatási és diákjóléti dékánhelyettes, dr. Kvell Krisztián általános, tudományos és innovációs dékánhelyettes, dr. Pál Szilárd szervezetfejlesztési és kapcsolati dékánhelyettes 

12:00-13:00 | Ebédszünet és networking: B2B találkozókra és személyes konzultációra nyílik lehetőség valamennyi regisztrált résztvevőnek a B2Match mobilapplikáción keresztül.

13:00-14:00 | Panelbeszélgetés: "Szakmai jövőkép és a gyógyszerészi kompetenciák bővítése"  

A beszélgetés során áttekintjük a gyógyszerészképzés jelenlegi helyzetét és jövőbeli lehetőségeit, a kurrikulum reform tapasztalatait és várható hatását a szakma fejlődésére. 

Résztvevők: dr. Tábi Tamás dékánhelyettes (Semmelweis Egyetem GYTK), dr. Nemes Dániel (Debreceni Egyetem GYTK), dr. Szakonyi Zsolt professzor, dékánhelyettes (Szegedi Tudományegyetem GYTK),

dr. Rozmer Zsuzsanna dékánhelyettes (Pécsi Tudományegyetem GYTK), dr. Fang Simon (közforgalmú gyógyszerellátás, gyógyszertár vezető, Magyar Korona Gyógyszertár, Kunszentmiklós), dr. Merczel Sára (kórházi-klinikai gyógyszerészet, vezető szakgyógyszerész, Kaposi Mór Oktató Kórház, Kaposvár), dr. Kóczián Kristóf (gyógyszeripar, CNS üzletági igazgató, Richter Gedeon Nyrt, Bp.)

14:00-15:00 | Panelbeszélgetés: "Hogyan fejleszthető a hallgatók szakmai gyakorlata és válhat a HR stratégia részévé?"

A beszélgetés során képet kaphatunk a graduális gyógyszerész- és biotechnológus-képzés gyakorlati helyeinek tapasztalatairól, beszámolót hallhatunk a jó gyakorlatról, kiaknázatlan lehetőségekről és fejlesztendő területekről.

Résztvevők: dr. Csőke Roland (gyógyszer-nagykereskedelem, ügyvezető igazgató, Hungaropharma cégcsoport-Medimpex Gyógyszer Zrt), dr. Hajdu Levente (gyógyszeripar, Viatris Kft, Komárom), dr. Polics Éva (kórházi-klinikai gyógyszerészet igazgató, PTE KK Komlói Kórház), dr. Birinyi Péter (közforgalmú gyógyszerellátás, gyógyszertár vezető, Mikszáth Gyógyszertár, Bp.), dr. Czéh Árpád (biotechnológia, stratégiai programigazgató, Soft-Flow, Pécs) 

A szervezők szeretettel várják a téma iránt érdeklődő partnereket.

A regisztrációhoz kattintson ide!

A programmal kapcsolatban felmerülő kérdéseket a partner@gytk.pte.hu email-címen fogadják.