Maximális pontszámmal nyert az egyik végzős hallgatónk – IDEI ÉVBEN REKORDLÉTSZÁMMAL ZAJLOTT LE A 13. PÉCSI GYÓGYSZERÉSZI GONDOZÁSI VERSENY

2023. november 16-án immár tizenharmadik alkalommal került megrendezésre a Gyógyszerészeti Intézet által a végzős gyógyszerészhallgatók számára életre hívott „Betegtanácsadás és gyógyszerészi gondozás a gyakorlatban” elnevezésű expediáló és kommunikációs tanulmányi verseny. A versenyre jelentkezett 32 magyar és 3 angol hallgatónak az „Antikoaguláns és antitrombotikus terápia a gyógyszertárban” témakörhöz kapcsolódó szituációkban kellett megmérettetniük magukat, melyhez az alapos szakmai felkészítést idén is Dr. Vida Róbert György biztosította.

A verseny színvonalát a PTE ÁOK Egészségügyi Nyelvi- és Kommunikációs Intézetének szimulációs betegei emelték, akik remekül alakították a különböző betegtípusokat, ezzel is előidézve a valósághű beteg-gyógyszerész szituációt. A szakértő zsűri, melynek tagja volt Dr. Télessy István (zsűri elnöke), Dr. Pintér Erika Professzor Asszony, Hambuchné Dr. Kőhalmi Anikó egyetemi adjunktus és Dr. Kónyi Csongor szakgyógyszerész, egy előzetes pontozólap segítségével értékelte a versenyen résztvevő hallgatókat különböző szakmai és kommunikációs szempontok szerint.

A képgaléria megtekintéséhez kattints a képre!

Idén igen magasra tették a lécet a versenyzők, remekül helyt álltak a szituációkban, és alapos szakmai felkészültségről, illetve remek kommunikációs tudásukról tettek tanúbizonyságot. A zsűri a magyar hallgatóknál az első helyezést Varga Viktória Ildikónak ítélte, aki maximális pontszámot kapott a verseny során először! Második helyen holtverseny alakult ki, Tirpák Boglárka és Vukálovits Diána között. A verseny szorosságát az is mutatja, hogy 4 harmadik helyezést osztott ki a zsűri, Böcz Rebeka Borbála, Horváth Áron Solt, Kacz Kornélia Réka és Rácz-Németh Kitti között. Az angol programos hallgatók közül Poormorteza Fateme került ki győztesként. Gratulálunk minden résztvevőnek és a helyezetteknek, illetve ezúton is köszönjük a zsűritagoknak és a szimulációs betegeknek a részvételt!

A beszámolót összeállította: Balázs Orsolya

A fényképeket készítette: Szabó Blanka és Balázs Orsolya