Ilyen volt a 2023-as Gyógyszerész Bál! - képgaléria

Négy év szünet után tért vissza a korábbi években hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő Pécsi Egyetemi Gyógyszerész Bál, mely idén tizedik alkalommal került megrendezésre 2023. február 25-én.

Az esemény tematikáját a méltán népszerű, de az elmúlt hónapokban reneszánszát élő Addams Family adta, melyet a rendezvény meghívói és poszterei is megidéztek, mely friss és könnyed hangulatot kölcsönzött az eseménynek.

A bálhoz kapcsolódóan idén is lehetőséget biztosítottunk, hogy a Pécsen végzett gyógyszerész kollégák Alumni találkozó keretében újra ellátogassanak hozzánk és évfolyamtalálkozón vegyenek részt.

(A képgaléria a fotóra kattintva érhető el!)

A Bál amellett, hogy kitűnő lehetőséget biztosított a találkozásra és kapcsolatépítésre hallgatóinknak, oktatóinknak, munkatársainknak, alumni tagjainknak és minden kedves vendégünknek, egyben a „Pécsi Egyetemi Gyógyszerészképzésért” Alapítvány jótékonysági rendezvénye is volt, melyet 2004-ben Dr. Szolcsányi János akadémikus alapított és amelynek egyik fő célja a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán folyó oktató- és kutatómunka fejlesztése.

Nagy örömünkre szolgált, hogy sokan részt vettek eseményünkön, ezzel is megerősítve a rendezvény visszatérésének létjogosultságát és öregbítve hírnevét.

A PTE ÁOK Dr. Romhányi György Aula adott otthont ennek az ünnepélynek, melyen tiszteletüket tették a dékáni vezetés tagjai is, míg a bál megnyitása Prof. Dr. Botz Lajos Dékán úr által történt felidézve a korábbi rendezvények hangulatát.

A hagyományos, több párt megmozgató nyitótánc helyett ezúttal két végzős hallgatónk, Szabó Imola és Domian Bálint táncoltak el egy mesés bécsi keringőt, ezzel keretet adva az egyetemi tanulmányaiknak, hiszen gólyaként a gólyabálon mutathatták meg először tehetségüket.

Ezt követően Tatai Kata, szintén végzős hallgatónk, aki a VoiSingers szólistája, adott elő három gyönyörű dalt a közönségnek, Balásy Szabolcs a VoiSingers kórus karnagyának kíséretében.

Az est fénypontja a "Patronus Alumnorum Pharmaciae", vagyis a Gyógyszerészhallgatók Pártfogója díj átadása volt. Ezt az elismerést a pécsi Gyógyszerésztudomány Szak 2007-ben végzett hallgatói alapították. Az elismerést hagyományosan a végzős évfolyam ítéli oda annak a személynek, illetve személyeknek, akik az évfolyamot egyetemi évei alatt, a szokványos oktató-hallgató viszonyrendszeren túlmutatóan segítették, vagy valamely nemes, akár egyszeri gesztussal mélyen hatottak rájuk.

Ebben az elismerésben idén Dr. Rozmer Zsuzsanna, illetve Dr. Kulcsár Győző részesültek, köszönetképpen kiváló oktatói és mentori munkájukért. A díjat Koloh Regina és Répás Fanni végzős hallgatóink nyújtották át egy szép köszöntő beszéd kíséretében.

A kiváló vacsoráról és az este folyamán a vendéglátásról az Umami Étterem és Kávézó gondoskodott, majd a jó hangulatot 21 órától az Apsons zenekar biztosította.

Éjfél után Mészáros Martin gyógyszerészhallgató társunk válogatta nekünk a jobbnál jobb party zenéket, így a hajnalig tartó táncolás garantált volt.

A Bál megszervezésében végzett áldozatos munkájukért köszönettel tartozunk a PTE GYTK bálszervező csapatának, a Dékáni Hivataloknak, a PTE GYTK Hallgatói Önkormányzatának és minden kedves munkatársnak, aki kivette a részét a szervezésben, díszítésben.

Továbbá bál szervezői ezúton is szeretnének köszönetet mondani a rendezvény támogatóinak, hiszen felajánlásaik nélkül nem tudtuk volna megrendezni ezt a jól sikerült rendezvényt.

A beszámolót készítette: Pocsai Dóra

Fotók: Lokodi Dávid