Sebvarrással, újraélesztéssel is ismerkedhettek a diákok a PTE ÁOK és GYTK nyílt napján

A sebvarrást, a fogtömést és az újraélesztést is is kipróbálhatták, szövettani metszeteket tanulmányozhattak, Petri-csészés kísérleteket végezhettek a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának és Gyógyszertudományi Karának december 8-i nyílt napjára érkezők a pécsi orvoskaron, ahol a 2024-tól átalakuló felvételi rendszerről, lakhatásról, ösztöndíjakról is tájékozódhattak az orvos-, fogorvos-, gyógyszerész- és biotechnológusképzés iránt érdeklődők.

A korábbi években mintegy 5-600-as részvételi létszám mellett zajlott a pécsi orvosi és a pécsi gyógyszerészkar nyílt napja, idén viszont jelentős növekedést tapasztalni az érdeklődők számában - mondta el dr. Duga Zsófia, a PTE ÁOK Marketing és Kommunikációs Osztály osztályvezetője.

Szavai szerint az idei nyílt nap mintegy 1200 érdeklődőt vonzott, az ország minden tájáról érkeztek középiskolások, sokan szüleik kíséretében jöttek, magas volt azok száma is, akik előzetesen nem, csak a helyszínen regisztráltak az eseményre. Kiemelte, a nyílt nap iránt érdeklődő diákok mintegy fele volt végzős, a többiek 10-11. osztályosok, akiknek még van egy-két évük a felvételiig, de már most tervezik a jövőjüket. Nagy számú érdeklődőt vonzottak a szakbemutató előadások, valamint sokan informálódtak a 2024-től átalakuló felvételi rendszerről is – tette hozzá.

A pécsi orvoskar 2021 szeptemberében átadott, a Modern Városok Programtöbb mint 14 milliárd forintból megépült új oktatási és kutatási épületszárnyában tartott nyílt nap legnépszerűbb programjai közé tartoztak az interaktív feladatokat kínálók. Az Anatómiai Intézet standjánál szövettani metszetekkel ismerkedhettek a diákok, a fogorvostudományi képzés kitelepülésénél fogtöméssel is próbálkozhattak, a PTE 3D Nyomtatási és Vizualizációs Központ standja az orvosi 3D-s nyomtatás területére engedett betekintést, az Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központ standja pedig az orvosi manuális készségeket fejlesztő skill labor eszköztárának, szimulátorainak, 3D-s technológiákat alkalmazó berendezéseinek világába kalauzolta el az érdeklődőket.

Galéria: