Immigration InfoPoint: új szolgáltatás az angol programos pécsi orvos- és gyógyszerészhallgatóknak

2023. augusztus 7.

Idegenrendészeti eljárásokhoz kapcsolódó tanácsadással, segítségnyújtással támogatja az érkező és a már itt tanuló angol programos orvos- és gyógyszerészkari hallgatókat a PTE ÁOK Tanulmányi Osztályának új, idén tavasszal indult, mostanra pedig kibővített szolgáltatása, az Immigration InfoPoint.

A PTE Általános Orvostudományi Karán és társkarán, a Gyógyszerésztudományi Karon tanul a Pécsi Tudományegyetem külföldi hallgatóinak túlnyomó hányada, ebből fakadóan elengedhetetlen az őket támogató szolgáltatások bővítése, fejlesztése.

Ennek jegyében született az Immigration InfoPoint, melyet a pécsi orvosképző Tanulmányi Hivatala biztosít az angol programos orvostanhallgatóknak és a gyógyszerészhallgatóknak. Amint arra dr. Baán Nóra hivatalvezető rámutatott, a szolgáltatás egyaránt nyitva áll a most érkező, illetve a már Pécsett tanuló leendő orvosok, fogorvosok és gyógyszerészek előtt.

Az Immigration InfoPoint 2023 áprilisától fut, a kar munkatársai a tavasztól már segítették a hallgatókat a tartózkodási engedélyek meghosszabbításában. Ez a kör a nyárra kibővült, így augusztustól már minden, ehhez kapcsolódó területeken könnyebbé teszik a kollégák a diákok életét. A tartózkodási engedélyekhez és a felsőbb évesek tartózkodási engedélyéhez kapcsolódó ügyintézést online és személyes tanácsadással is segítik, személyes segítséget nyújtanak továbbá kérvénybeadáshoz, a személyes megjelenéshez kötött azonosításhoz, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósággal való kapcsolattartásban.

A Tanulmányi Hivatal, illetve a Tanulmányi Csoport honlapján már láthatók azon munkatársak elérhetőségei, akikhez bizalommal fordulhatnak a hallgatók.

Dr. Baán Nóra hangsúlyozta, a Tanulmányi Hivatal szoros együttműködésben dolgozik a Pécsi Tudományegyetem központi egységeivel, valamint az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóságával annak érdekében, hogy minél szélesebb körű és hatékonyabb szolgáltatást tudjon nyújtani a hallgatóknak.

A folytatásban hasznos segédanyagok és videók kerülnek majd fel a fentebb említett honlapokra a PTE Oktatási Igazgatóság jóvoltából, melyek szintén hasznos fogódzót jelentenek a pécsi orvos- és gyógyszerészkar angol programos hallgatóinak.